Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın yahut ivedi kalıp vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi bâtınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve sorunlevsel yapkaloriın korunması da önemli örutubet taşır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edildiği projeyi güvenli ve katkısızlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri net huzur meydanı 150 metrekare’den bir araba ve ansızın fazla yamaçı olan umumi binalarda, kez adeti 4’ten bir araba olan bütün strüktürlaşmalarda yangın merdiveni örgülması mecburi kılınmıştır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve şayan fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtlı olarak birkaç farklı koruma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin mütenasip müsaade olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü anında bapnın yangın kapısı kolayca açılması karınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sebebiyle yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan araştırmalar, yangın saksılangıcından itibaren sabık 3 dakikalık süre içre olay yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine yalnızca 6 dakikalık kısaltarak bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı sabitleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla mimariların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal tuzakır. Böylelikle dokumalardan çıkış imkânsız olur. En yavuz almaşık kaçış yolu ise yangın merdivenleri yardımıyla oluşur. Güç kaybının en aza indirilmesi evet da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın en muhataralı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem evladı boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların muayene şeşnda tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı rahatlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının enliliğinden azca olmamalıdır.

Montaj: Yangın kapısı, sadık şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Tasarım olarak başkalık göstermekle baş başa şerik özellikleri, dayanıklı ve güvenilir binada olmalarıdır. ölçün iç baplara nazaran farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Report this wiki page